woensdag 17 juni 2015

Dreumestag

Onze kleine grote man is inmiddels toch echt geen baby meer, maar een eigenwijze dreumes. Hoewel ik dat woord vroeger verschrikkelijk vond, merk ik dat het wel voldoet. Want hij is dan wel geen baby meer, maar een echte peuter is hij ook nog niet. Nu zag ik bij mijn vriendinnetje Linda (www.Mamaliefde.nl/blog) een dreumestag voorbijkomen, dus bedacht ik me dat het misschien leuk was om op die manier het gat in mijn blog (bijna een jaar, foei!) weer eens een beetje op te vullen.
Daarom hierbij de antwoorden op de vragen:

WAT IS DE LEEFTIJD?

Ons manneke is inmiddels alweer twintig maanden en 5 dagen oud. 

WAT IS ZIJN FAVORIETE ETEN?

Favoriet is sliertjes met saus. Of dat nu Aziatische of Italiaanse sliertjes zijn maakt niet eens echt veel uit. Tagliatelle carbonara is een favoriet, maar de pasta met sinaasappel-chilisaus die papa dan eet gaat er net zo makkelijk in. Het is gelukkig niet zo'n moeilijke eter als zijn moeder.


HET MEEST FAVORIETE TUSSENDOORTJE?

Krentenbollen zijn absoluut tussendoortje numero uno. Ook de yoghurt van papa is erg in trek. Perzik, cranberry of Griekse yoghurt met honing, alles verdwijnt in dat mondje.

WAT IS ZIJN FAVORIETE DRINKEN?

Hij krijgt eigenlijk nauwelijks ander drinken dan diksap, water en 's avonds een flesje Nutrilon opvolgmelk. Heel af en toe bij Klieder een bekertje Roosvicee of op de kinderopvang een zelfgemaakte smoothie. 

FAVORIETE TELEVISIEPROGRAMMA?

Brava TV, een zender met klassieke muziek. Verder kijken we nauwelijks televisie. Heel soms kijken we samen een filmpje van Nijntje, Bumba of Sesamstraat. En laatst hebben we een keer naar de Teletubbies gekeken. Nu roept hij wel oh-oh als hij iets laat vallen. Misschien heeft dat toch indruk gemaakt. 

FAVORIETE BOEK?

Het boek van de dieren van Dick Bruna. Vooral als oma er (verkeerde) geluiden bij gaat maken, dan schatert hij het uit. Maar ook het doopboekje dat hij van Ruben en Linda heeft gekregen is erg in trek. En in zn bed ligt een boekje over schaapje Luuk dat de maan gaat zoeken.

FAVORIETE SPEELGOED?

Een stok met een bij die vrolijk over de grond ratelt. In de wandelgangen Maja (de Bij) genoemd. Deze spotten wij voor het eerst bij mijn schoonzusje, die hem voor haar dochter had gekregen. Manneke heeft kilometers door het huis gesjouwd met die bij en was heel teleurgesteld dat hij m moest achterlaten. Toen heeft mijn schoonmoeder gelukkig bij de winkel er nog een weten te bemachtigen. Deze hebben we ook meeverhuisd naar onze tijdelijke woning.

FAVORIETE KLEUR?
Ik heb geen idee. Hij draagt regelmatig blauw, maar hij heeft niet echt een voorkeur voor mijn gevoel.

WAT MAAKT HEM VERDRIETIG?

Als hij niet op onze mobiele telefoons naar filmpjes van zichzelf mag kijken kan meneertje soms erg driftig worden. Hij gilt dan de hele boel bij elkaar of gaat op zijn buik liggen stampvoeten. Gelukkig (voor mijn oren) is dit meestal vrij snel weer over en loopt hij weer verder. 

HOE NOEMT HIJ PAPA EN MAMA?

Dat of die. Hij gaat nu geluiden benoemen (hond is woef, en eergisteren zei hij ineens miauw tegen de kat). Hij brabbelt er lustig op los en kan heel goed zingen. Zonder woorden, maar heel zuiver in de melodie. Meestal weten we precies wat hij aan het zingen is of wanneer hij op de kinderopvang weer een nieuw liedje heeft geleerd.

WAT IS ZIJN FAVORIETE KNUFFEL?

In zijn bed liggen een konijntje van zijn papa, beer Bob van de Bijenkorf van mama en een patchwork hond.  

EEN FAVORIETE ACTIVITEIT?

Spelen met zijn tante Judith (mijn jongere zusje) vindt hij prachtig. Met een kleine bezem door het huis vegen is eveneens een geliefde bezigheid. Maar ook kastjes opnamen en lades opentrekken is natuurlijk prachtig. 

WANNEER SLAAPT HIJ?

Het is zeker geen slaapkop. Meestal wordt hij rond zeven uur 's ochtends wel wakker, vaak ook wel eerder. 's Middags slaapt hij van ongeveer 12 tot half twee, en tussen half acht en acht 's avonds proberen we hem er weer in te  leggen. Dat lukt soms niet helemaal, zeker als hij zich niet helemaal lekker voelt. 

WAT MAAKT HEM DRUK?
Als hij erg veel indrukken heeft opgedaan gedurende de dag kan hij soms wat baldadig worden. Maar ook wanneer hij andere kindjes met een bal ziet spelen wordt hij helemaal wild. Dan wil hij meedoen. Overigens wil hij dat ook als volwassenen aan het voetballen zijn. 

WAT MAAKT HEM GEWELDIG?

Hij is een heerlijk vrolijk, niet eenkennig baasje dat voor heel veel plezier zorgt in de familie. Hij is meestal redelijk ontspannen, maar knuffelt ook graag. Hij houdt van muziek, zit af en toe nog graag in de box bij opa en oma en kijkt dan uit het raam naar bootjes, fietsen, honden en de draaibrug. 

1 opmerking:

  1. Altijd leuk zo'n dreumestag. Zie hem nu heel veel voorbij komen. Is toch leuk om met de wereld te kunnen delen hoe en wat over je kindje; een echte voorloper van het vriendenboekje ;-)

    BeantwoordenVerwijderen